Go Home to Rational User Group NordicRUC98

Go to Rational SoftwareMission Contact us RAIN Board General Previous events News Links Feedback Search
Register as Member FREE
Register as Member FREE 

Go to Member Forum

Go to member forum

Danish Rational User Group, DRUG

Go to OOPSLA

 

 

Rational User Conference 98

Efter att ha tillbringat en vecka i hettan i Houston så var det riktigt befriande att komma tiil den 36-gradiga svalkan i Orlando för att vara med om RUC 98. Lokalen var Mariott World Center, ett hotell och konferenscentra av den storleken att en konferens med mer än 1000 deltagare och 200 Rational-anställda gled in ganska obemärkt.

På söndagskvällen var det välkomstbuffe med goda möjligheter att ställa frågor till Rational-personal. Mina frågor var tydligen lite knepiga för jag fick hela tiden lämna ett visitkort mot ett löfte om att de skulle återkomma med svar. Har inte fått några svar ännu…!

Introduktionen på måndagsmorgonen var mycket väl genomförd, men pricken över i’t saknades då det inte fanns något nytt att presentera. Att ROP kommer i en ny version och döps om till RUP kändes inte som något världsomvälvande.

Kvaliten på föredragen var mycket blandad, några bra, andra direkt dåliga. Jag gick på föredragen med anknytning till Rose, RUP och UML men upplevde att det genomgående var för mycket introduktion och översikt. Bra för nybörjare men har man varit med lite så var det inte mycket nytt. Jag gick igenom materialet från dragningarna om CM-hantering och ClearCase och de såg ut att ligga på en bättre nivå med mer praktisk inriktning.

Tisdagskvällen tillbringades på Pleasure Island i sann "Disneysk" anda. Varmt, trångt och alldeles för mycket onyttigheter att äta och dricka.

Ett tips: Rationals samarbete med ObjecTime är intressant. ObjecTime verkar ha det vettigaste sättet att modellera objektorienterade realtidssystem.

Slutsats: bra arrangemang, bra lokaler, bra mat men för tunt innehåll.

Send mail to webmaster@rain-oo.org with questions or comments about this web site.
Last modified: juni 06, 1999. Cookie policy.Statutes(pdf,word).